Wat is Hypnose

Hypnotherapie

 

 

 

Wat is Hypnobirthing?

Hypnose is een techniek die gebruik maakt van de invloed van een trance-achtige bewustzijnstoestand om een toestand van stilte teweeg te brengen, bijna zoals meditatie. In deze staat van bewustzijn is er een bypass van de bewuste geest en het effect wordt versterkt omdat het slechts vijf seconden duurt. Er zijn 3 stappen voor een hypnose sessie.

o Je gaat met je armen en benen in een lege ruimte zitten (de meeste mensen gebruiken een stoel of bed, maar ik zeg dat ze de vloer moeten gebruiken omdat dat uitdagender is).o Je wordt zachtjes aangeraakt door een ervaren Hypnobirthing technicus die een trance-achtige toestand teweegbrengt door middel van woorden, tikken en zachte muziek. Het is het beste als je handen en voeten zachtjes aangeraakt worden, maar als je op de grond zit worden je handen en voeten niet aangeraakt. o Je wordt gevraagd om tot vijf te tellen nadat je zachtjes bent aangeraakt door de technicus, waarna je in trance wordt gebracht. Tijdens de hypnose sessie worden de geest en het lichaam gestuurd door het onderbewustzijn. Naarmate de trancetoestand vordert, zult u in uw ooghoek tekstberichten op het scherm zien verschijnen. Deze verschijnen in de vorm van zwevende beelden, dat zijn beelden die je kunt zien, horen en voelen. Terwijl je je aandacht op de tekstberichten richt, zullen ze in je geest verschijnen en beelden beginnen te vormen. Je zult je dan realiseren dat je in een ontspannen, kalme en mooie stad zit. Je hebt je telefoon niet meer nodig, want je kunt overal binnen enkele seconden met je geliefde communiceren. In feite zult u al snel vergeten dat u een telefoon hebt omdat uw geest en lichaam in staat zullen zijn om te communiceren in een volledig heldere focus. Terwijl u communiceert zult u dingen zeggen zoals: ik hou van u, ik hou van u, ben ik gezond.of meer keus.

Je zult je niet alleen ontspannen, maar je zult ook ontspannen en kalm weggaan. Veel mensen stellen voor dat je jezelf toestaat om te huilen, maar wist je dat je in plaats daarvan kunt uitdrukken hoe je je voelt. Het is mogelijk om dit te doen door dingen te zeggen alsIk huil omdat….of ik huil voor..of ik huil omdat ik een brand heb gezien. In plaats van je te concentreren op het ‘waarom’ achter je huilen, zul je proberen het waarom te vervangen door het ‘hoe’. Je zult versteld staan van wat je lichaam kan bereiken. Stel dat je je down voelt en je gaat een winkel binnen en begint aan te bellen. Terwijl je aanbelt, probeer je te voorkomen dat je huilt. Je zult het niet doen. Dat komt omdat je door het huilen gaat hyperventileren en je geen controle hebt over wat je lichaam doet. Als je je concentreert op de tekst van de scène, zul je zien dat het niet zo belangrijk is wat iemand anders van je denkt, wat je deed, of wat je at, want je concentreert je gewoon op wat je wilt. Het maakt niet uit hoe je er op dat moment uitzag, wat telt is wat je nu bent. Als je jezelf de kans geeft om je dag en je emoties op een positieve manier te verwerken, zullen je emoties makkelijker onder controle te houden zijn en kun je met meer vertrouwen en efficiëntie verder gaan.

lees meer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.