Wat is balayage?

Balayage Amsterdam

 

 

 

 

Wat is balayage?

balayage is een Frans woord dat “zacht kleuren” betekent. Het is een eenvoudige techniek die al vele jaren wordt gebruikt om de natuurlijke schoonheid van het haar van vrouwen te accentueren. De term balayage is afkomstig van het Latijnse woord “bacco”. “VAE” betekent letterlijk “wassen”. Als het woord “balayage” wordt uitgelegd aan een buitenlands persoon, kan deze denken dat het om een ziekte gaat. Het is echter een eenvoudige techniek die lang geleden ontdekt werd. Mensen in alle landen hebben deze techniek gebruikt om de natuurlijke schoonheid van hun haar bloot te leggen.

De aanvraagprocedure

Bij balayage wordt de kleur aan je haar toegevoegd door een plagkam te gebruiken en de kleur op kleine secties tegelijk aan te brengen. Je moet methodisch door je haar kammen om ervoor te zorgen dat elke lok de kleur krijgt. Er zijn twee soorten borstels die in dit proces worden gebruikt – een plooiende kam en een platte borstel. De teasing kam wordt gebruikt om de kleine secties van het haar te plukken en ervoor te zorgen dat ze van gelijke lengte zijn alvorens de balayage aan te brengen. Nadat deze stappen zijn voltooid, verdeel je het haar in drie delen. Het deel bovenop je hoofd is de voorkant en van links naar rechts. Het voorste deel is het deel dat bedekt zal worden. Het rechter voorstuk wordt bedekt en van links naar rechts wordt het linker gedeelte.

Het belangrijkste bij balayage is dat je met niet meer dan drie secties haar werkt. Dit is omdat het ongelijke randen veroorzaakt die de look van het kapsel ruïneren. Het plukken van haar in kleine secties veroorzaakt klonterigheid in de haarstyling en laat het haar er slecht uitzien. U kunt de voorste drie centimeter van uw haar verzamelen en de krul met behulp van het strijkijzer strakker maken. Als het haar na dit te hebben gedaan slap en zwaar aanvoelt, betekent dit dat het tijd is om de coupe te knippen. Meestal, wanneer het haar trends zijn plat, bent u in staat om het te knippen tot acht centimeter.

Werk aan de wortels- Nadat elke sectie van het haar is geknipt, wordt de kam gebruikt om de wortels naar boven te brengen. Dit gebeurt op zo’n manier dat de drie wortels elkaar bovenaan ontmoeten. Dit is belangrijk omdat het gewicht van de wortels sterk genoeg zal zijn om het haar vast te houden.

Om het haar de beste vorm te geven, moet de balayagemethode worden gevolgd. Nadat het haar is geplukt en gelaagd, worden de wortels strak getrokken met behulp van het strijkijzer. Nu wordt het haar passend gemaakt voor de vorm van het hoofd.

Vraag om professioneel advies over het juiste type balayagestijl na elke twee of drie maanden. Afhankelijk van de stemming en het tijdstip zal een nieuwe stijl zijn intrede doen. Als je de basisrichtlijnen volgt, zul je in staat zijn om het haar zelf in model te brengen. Veel beroemdheden gebruiken deze methode om het haar in model te brengen, omdat het niet veel tijd en geld kost. Toch moet je de timing volgen op basis van je eigen haar.

Kies een stylist die je vertrouwt. Elke situatie is anders. De sleutel is om de juiste stylist te kiezen. De stylist heeft de mogelijkheid om je te begeleiden naar een perfecte stijl. Als je de verkeerde stylist uitzoekt, heb je geen kans op de perfecte stijl.

Bekijk de video hieronder om u te helpen de basis van balayage te begrijpen.

Het haar wordt gekruld met behulp van een warmtelamp. De warmte helpt het haar in model te brengen en het op een elegante manier vorm te geven. Het modelleren begint met het in secties verdelen van het haar.

Vervolgens wordt een gladmakende crème op het haar aangebracht. Dit zorgt ervoor dat het haar gelijkmatig door het krulproces gaat.

Het haar wordt dan een paar seconden onder de lamp gelegd.

De hitte helpt het haar in model te brengen.

De krulspelden moeten van het binnenste deel van het haar naar het buitenste deel worden bewogen.

Dit proces moet voor elke sectie van het haar worden herhaald.

Nadat het haar is afgekoeld, wordt het afgeveegd.

Het hele proces was heel eenvoudig, en we konden genieten van het plezier van het uitproberen van krullen. Maar omdat het niet lang bleef zitten, moesten we andere krullers uitproberen, en dus kocht ze voor ons een paar krullers met verschillende vormen.

lees meer:

Keratine behandeling Amsterdam | 260

Highlights Amsterdam | 320

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.