Hoe krijg je een nieuwe baan?

kapper

Een barbier of kapper moet bepaalde kwaliteiten hebben. Moet geduldig zijn. Moet kunnen “wachten op de ander” tot het “juiste moment” om de klant te benaderen. Moet het leuk vinden om met verschillende mensen om te gaan, zowel succesvol als niet succesvol. In staat zijn om “buiten de gebaande paden te denken” voor zowel klanten als salonpersoneel. Moet in staat zijn problemen te “olven” – zelfs bij schijnbaar eenvoudige taken. Moet in staat zijn om “buiten de gebaande paden te denken” voor de klant. Moet niet gespannen zijn en altijd op zoek naar “hapjes”.

Kunnen deze kwaliteiten iemand beschrijven?

Ja. Allemaal beschrijven en het belangrijkste, ze tonen standvastigheid onder druk.

Onder druk?

Ja. Dat is typisch de aard van ons leven: druk, stressvol of levendig. We denken dagelijks aan Natuurlijke haarverf kapper , maar zelden aan hairstylisten. Voor sommigen is dit een “oot”, voor anderen een ontbering.

Dus, aan de andere kant, is dat het gewoon niet glamoureus is? Is dat de waarheid?

Niet echt. Natuurlijk is het niet glamoureus. We walsen niet zomaar een salon binnen en zeggen, “Hé, ik ben rondborstig en op zoek naar een baan.” En af en toe komen er onverwachte gasten op bezoek. Er is geen “os geschreven” of “geschreven” contract, althans niet op papier.

Maar toch zijn er mensen die er hun brood mee verdienen.

Als je een baan hebt, betekent dat in ieder geval dat je aan het werk bent. En dat kan goed voelen. Misschien heb je jezelf als zodanig geïdentificeerd in je eigen leven. Misschien weet je dat je liever ergens anders zou zijn. Als er niets anders is, geeft de wetenschap dat je geld verdient je een zeker gevoel van opluchting.

Andere keren, heb je gewoon een baan die je niet kunt uitstaan. Hier, is de druk minder. Misschien ziet u dat er iets helemaal mis is met de situatie, maar u gaat niet naar de gevangenis. Er is bijna zeker iets mis met de manier waarop de dingen zijn en u vermijdt misschien, voor het ogenblik, het risico om uw inkomen te verliezen.

Dus paniek is niet de beste term voor wat je op het punt staat te doen.

Nee, het kan me niet schelen hoe dan ook. Als ik dacht dat ik zonder geld zou komen te zitten, had ik mijn kans gewaagd toen ik mijn laatste verliet.

Het zou interessant zijn te weten of de algemeen aanvaarde definitie van paniek in sommige gevallen standhoudt. Hoewel het altijd gevaarlijk is om die uitdrukking te gebruiken, heb ik hem wel eens horen gebruiken. Misschien heeft u zich in het verleden ook wel eens zo gevoeld.

Neem bijvoorbeeld mijn moeder. Ze ging elke dag naar haar werk. Ze werkte niet zo omdat ze in paniek was, ze werkte omdat ze vastberaden was. Ze zag dollartekens aan het eind van de maand. Eindelijk, enkele maanden en duizenden dollars later, slaagde ze erin een cheque mee naar huis te nemen die even groot was als de som van het geld dat ze had opgenomen. Ze had bijna niets gespaard!

Dus, ik ben het er niet mee eens dat in paniek raken slecht is. Paniek hebben is slecht. Een doorsnee persoon in een crisissituatie plaatsen is slecht. Beingiffsicant is slecht. Maar panikeren is goed!

Ik accepteer dat paniek soms nodig is, maar ik geef de voorkeur aan een gematigder gebruik ervan. Het gematigde gebruik van paniek is eigenlijk best nuttig. Het laat je opvallen. Het zet je aan het denken op een nieuwe manier. Het zet je aan het denken buiten de gebaande paden. Het zorgt er zelfs voor dat mensen stoppen en serieus gaan nadenken. Ah ja, dat is wat nodig is als je snel een nieuwe baan wilt krijgen.

Als je jezelf in vorm hebt, begin dan met het zoeken naar een baan. Ga online en zoek tien banen. Eventueel, verdeel het in tien aparte artikelen. Advertenties, cv’s, sollicitatiebrieven, vacatures, en e-mails of Facebook postings. Maar paniek is niet de enige kwaliteit die je nodig hebt in je zoektocht naar een baan.

Het vinden van de juiste baan vergt zorgvuldige planning, creativiteit, tests en een heleboel gewoon hard werk. En soms is het magisch denken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.