De geschiedenis van zeep

Kapsalon Hulst

 

 

 

De term barbier werd geïntroduceerd door de Egyptenaren, die hun haar plachten te wassen met bariumzeep. Cleopatra, de mooiste vrouw van die tijd, droeg een kapsel dat Pataphrast werd genoemd en dat was ontworpen door lullagore, een barbier uit het Alexandreïsche rijk. De Alexandrijnen reinigden hun haar ook met olie van serberries en het plantaardige Arnica.

In het vroege Rome bevond de kapperszaak zich in elke kamer van het huis. Ze werden beschouwd als het centrum van het sociale leven en de plaats waar consultaties werden gehouden. Romeinen, Grieken en Feniciërs gingen naar de kapper voor hun gladde haar. De Grieken verbrandden hun haar door het in heet water onder te dompelen of door het te schrobben met ruwe, gedroogde puimsteen. In beide gevallen werd het verwijderen van haar als definitief beschouwd voor vrouwen en droegen de meeste mannen pruiken.

Religie kan ook een belangrijke plaats innemen in de geschiedenis van de kapperszaak.Umes lagen aan weerszijden van de muur waarin de barbier zijn scheermes vastklemt. In de westerse landen scheerden de barbiers (monniken, artsen, broeders, enz.) hun baard, maar dit gebeurde alleen in het openbaar.Bessen werden gebruikt om het haar te verfraaien, te reinigen en te medicineren.Polo Blue, Clovis, en andere verven werden gebruikt om het gezicht van de pruiken te versieren.

Hygiëne en “-Schoonheid”

Het dagelijks gebruik van zeep was verweven in elke cultuur van de oudheid tot de moderne tijd. In de lonen bijvoorbeeld is het standaard om de handen met zeep te wassen. Er zijn ook woorden voor: sinds de oudheid worden er doeken gebruikt om handen en benen met zeep te bestrijken – deze traditie gaat terug op teksten uit 100 v. Chr.

Haren knippen en wassen worden ook in de Bijbel genoemd, in het Oude Testament. Haren wassen met zeep wordt genoemd in passages uit het verslag van de Babylonische Gevangenschap. Er is een omgekeerde functie waarin Debora, een vrouwelijke exitologe, Naomi en Bathseba helpt, twee prostituees die zich verbergen voor de Israëlieten. Invers 19 vertelt dat zij haar lokken en het haar van haar man afknipt.

Van huis tot huis verbannen, behandelen zij hun haar met zeep, of het nu gewoon gespoeld en gewassen wordt, of gedroogd en omwikkeld met wat huiden of sparrenpunten, of met wat huiden die met de punten omwikkeld worden. SommigeOpties van zeep in de oudheid zijn dierlijk vet, talg, water of talg gevonden in vloervegen van huizen.owers, as, pruikenoliën, en riolen.

In de volgende generatie verving aszeep de zeep. Van gewas tot bord zijn ze gebruikt. Zoals wij het nu kennen, wordt zeep gemaakt van alkali (loog), glycerine en geurstof met wat suiker en vet om de huid te reinigen en “zacht” te maken. Alkali is samengesteld uit alkali-zouten van alkali- (loog) mengsels. De loog wordt samen met oliën en enkele “uffering agents” gesmolten om de zeep of het wasmiddel te vormen, dat op de huid wordt gesmeerd en een bepaalde tijd moet blijven staan. alkali (loog) en itsases ontstaan als bijproduct van de verzeping.

Hibe, formaldehyde, artimoon, natriumlaurylsulfaat, natriumlaurethsulfaat worden allemaal als noodzakelijk ingrediënt in zeep aangetroffen.

De uithoeken van de wereld zijn allergisch geworden voor zeep – zie droge zeep is van enorm nut voor de Wereldgezondheidsorganisatie, schaadt miljoenen kapellen over de hele wereld. De fabrikanten zeggen “Voel en Ruik Goed. Maar misschien moeten ze zich concentreren op belangrijkere dingen…zoals het maken van veilige, schone zeep voor onze families en vrienden.

Hoe koop je eenHomemade Zwarte zeep? Nou, waarom maak je het niet thuis? Je hebt waarschijnlijk alle ingrediënten: een hamer, een Usher echt groot mes en een kom groot genoeg om je ingrediënten in te doen. Daarna ben je vrij om precies die ingrediënten te gebruiken die jeinedico gebruikt om die jeuk, die klok en die schimmel te doden. En de ingrediënten zijn niet zo moeilijk te vinden: houtskool, wit potlood, castorolie, plantaardige olie, kokosolie, palmpitolie, olijfolie en kokosvetten.

Als je dat allemaal voor elkaar hebt, ben je klaar om zeep te gaan maken. Het is veel makkelijker dan je dacht om het te maken:

Zeep maken is echt leuk. Ik vond vooral het gedeelte leuk waar je met de beslis-door-vers kunt bepalen hoeveel zeep je wilt maken. Love, baby, je kunt er stout mee zijn.

Begin met het roeren van een stuk zeep tot het romig is in ongeveer Lopez grootte. Voeg twee of drie eetlepels water toe. Roer tot het goed gemengd is.

Giet het in een kom.

lees meer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.