Biologische shampoo en conditioner

Kapsalon Ede

 

 

 

 

 

Ongeveer twee jaar geleden ben ik overgestapt op een biologische shampoo en conditioner. Een van de belangrijkste redenen waarom ik dit deed, was omdat ik niet graag gewone kappersshampoos van de kapsalon en -conditioners gebruikte. Het probleem met deze cosmetische shampoos is dat ze vaak zeer gevaarlijke chemicaliën bevatten die speciaal bedoeld zijn om bacteriën te doden. Door over te schakelen op biologische shampoos en conditioners bespaarde ik mijn gezin ongelooflijk veel geld, dat ik dan kon investeren in het kweken van mijn eigen kruiden en het maken van mijn eigen natuurlijk gemaakte shampoos en conditioners.

Mijn gezin en ik zijn wat je zou kunnen noemen ‘anti-toxicologen’, wat betekent dat we weigeren iets te consumeren waarvan we weten dat het giftig is. De meeste van onze huishoudelijke producten zijn of giftig of giftig voor ons systeem, dus we weigeren ze te consumeren. Evenzo weiger ik giftige chemicaliën op mijn huid en haar te smeren. Hoewel de producten die we gebruiken en de activiteiten die we ontplooien dus een invloed hebben op onze gezondheid en ons welzijn, streven we ernaar positieve veranderingen in ons leven aan te brengen door op verantwoorde wijze onze toxische inname te verminderen.

Toen ik begon met biologische shampoo en conditioner was ik bijna meteen overweldigd door de lijst van ingrediënten die in de shampoo zaten. Er waren echter een paar dingen die ik wist, en na het zoeken van informatie op het internet was ik in staat om een lijst van de ingrediënten bij elkaar te sprokkelen en de lijst te vergelijken met wat ik wist dat veilig was. Twee van de dingen die ik wist waren grotendeels waar: kankerverwekkende stoffen, en je kunt het niet uitspreken.

De ingrediënten waarvan ik wist dat ze gevaarlijk voor mijn gezondheid waren, waren chroomgroen oxide, chroomroodoxide en cafeïne. Ik had geen problemen met deze chemicaliën. De collega die me afsnauwde toen ik ze als ingrediënten opnoemde, zag in dat ze veilig waren, tenzij ze in te grote hoeveelheden werden geconsumeerd. Ze leek die dag zelfs oprecht.

Ingrediënten als kokosolie, natriumlaurylsulfaat en natriumlaurethsulfaat irriteerden mijn ogen en ik kreeg er een lichte uitslag van. Mijn man merkte dit ook en werd steeds norser.

Ik weet nu dat de allergie van mijn man voor deze chemicaliën het gevolg was van het feit dat ik hem zijn leven lang heb beschermd tegen kankerverwekkende stoffen en hij is nu kankervrij.

Ik weet ook dat ik de verkeerde keuzes heb gemaakt toen ik shampoo gebruikte met deze chemicaliën erin. Ik wou dat ik meer onderzoek had gedaan naar biologische shampoo en conditioner om me zekerder te voelen. Ik ben bang dat, als ik dat had gedaan, ik waarschijnlijk bij mijn beproefde chemisch relaxte shampoos zou zijn gebleven.

Het kostte me een jaar en de school van mijn twee kinderen ging op vakantie om naar het huis van mijn ouders te rijden en het kantoor van mijn ouders te bezoeken. Terwijl ik op de vakantie wachtte, werkte ik aan het opruimen van mijn eigen persoonlijke Geheimen. Mijn man en ik zijn nu naar verschillende staten verhuisd om met onze kinderen een andere richting uit te gaan.

lees meer:

Kapper Ede

Thuiskapster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.