Anti veroudering huidverzorging

Peeling Nijmegen

Voortijdige veroudering van de huid kan verschillende oorzaken hebben. Het kan vrij moeilijk zijn om het fenomeen van vroegtijdige veroudering in gezicht en voorhoofd volledig te verwijderen.

itute behandeling met Geotherapie voor milde rimpels. Geotherapie is een bestralingstherapie die lijkt op een diepe cryochirurgie. De stralingsenergie van Geotherapie wordt gebruikt om de diepere lagen van de huid te verwarmen. De door de straling opgewekte warmte vernietigt de vrije radicalen. Het bevordert ook de productie van collageen en elastine en ontdoet de huid van fijne lijntjes en rimpels. In enkele gevallen kan een patiënt ook een milde peeling ervaren zoals hierboven vermeld. De bijwerkingen zijn vergelijkbaar met die van de chemische peelings en omvatten zwelling en roodheid van de huid. Intense chemische peelings zijn nog steeds een geavanceerde therapeutische procedure.

Een peeling is een behandeling op basis van een chemisch middel dat door een applicator wordt neergeslagen. Het toe te passen middel omvat glycolzuur, salicylzuur, fruitzuur, melkzuur, trichloorazijnzuur of kaliumhydroxide. Een peeling is een behandeling van de huid die de verwijdering van de buitenste lagen van de huid versnelt. Het verwijderen van de huidlagen, wat resulteert in een cosmetische ingreep, wordt een chemische peeling genoemd.

Vóór een chemische peeling wordt een plaatselijk antibioticum aangebracht om infectie te verminderen. De antibioticabehandeling wordt ongeveer vier uur na de peeling gestopt. Een chemische peeling is veel milder dan een antibioticum. Een TCA-peeling kan in een salon worden uitgevoerd en vereist geen stopzetting van de therapie. De huid zal echter wel een sunrolle behandeling nodig hebben en advies van de therapeut.

TCA’s zijn een sterkere behandeling dan AHA’s en mogen slechts occasioneel worden gebruikt. AHA’s zijn te vinden in een verscheidenheid van producten zoals toners, reinigers, vochtinbrengende crèmes, antiverouderingscrèmes enMaskercomponenten. Aanbevolen wordt dat de concentraties van de AHA’s niet meer bedragen dan 0. au. (richel en crème). Na de peeling moet een vochtinbrengende crème worden aangebracht om de huid te beschermen.

Glycolzuur, salicylzuur en melkzuur zijn de meest voorkomende alfahydroxyzuren die in cosmetische chemische peelings worden gebruikt. Voldoen aan de dikte en exfoliëren zijn de twee voornaamste doelen van een chemische peeling. Afhankelijk van de sterkte van het gebruikte zuur, kan een chemische peeling ofwel de volledige toplaag van de huid verwijderen of alleen de zichtbaarheid van fijne lijntjes verminderen.

Het is mogelijk om een chemische peeling poliklinisch uit te voeren. Veel dermatologen en cosmetisch chirurgen gebruiken de mildste concentraties AHA’s en peelen met een zwak zuur (bij voorkeur glycolzuur) en geven de huid een bepaalde tijd om te reageren op de behandeling. Vergeet niet dat een chemische peeling een krachtig middel is. Om de huid tegen een chemische peeling te beschermen, moet een antioxidant zoals concentraat op de huid worden aangebracht.

mag net wordt gebruikt met glycolzuur en TCA peels. Omdat een TCA peeling zo sterk is, moet men erop letten dat de huid niet te veel aan de peeling wordt blootgesteld. wil men zonnebrandcrème gebruiken en de huid de tijd geven om te genezen. (Voorzorgsmaatregelen moeten worden besproken met uw dermatoloog voorafgaand aan uw peeling). Nogmaals, verjonging en het lichter worden van de huid kan zeer duidelijk zijn; afhankelijk van het gebruikte ingrediënt.

TCA’s worden vaak alleen gebruikt of in combinatie met andere huidverlichtende behandelingen zoals bleken of laserbehandeling.

Glycolzuur is een natuurlijk voorkomend organisch zuur dat wordt aangetroffen in suikerriet. Het is oplosbaar in water en is [oenzyme xanthines (XAN’s) op moleculair niveau. Daarom zijn dezelfde soorten zuren die worden aangetroffen in krachtige lokale huidverzorgingsproducten zoals AHA’s, ook aanwezig in glycolzuur. Het wordt beschouwd als het meest stabiele en commercieel levensvatbare huidoplichtende additief. Beschouw een TCA-peeling als een verbeterde versie van een glycolzuurpeeling.

Vanwege zijn onuitputtelijke oplosbaarheid wordt het zuur echter soms gebruikt in farmaceutische gezichtsverzorgingsproducten zoals retinoïden. Retinoïden zijn derivaten van vitamine A en worden gebruikt in een breed scala van huidverzorgingsproducten, variërend van reinigingsmiddelen en crèmes tot exfoliatiemiddelen en anti-verouderingsformules.

Ultraviolet A (UVA) heeft een breed spectrum van doeltreffendheid tegen zowel UVA als UVB. De UVA-bron (de stralen die veroudering en zonneschade veroorzaken) bevindt zich boven het zichtbare spectrum, terwijl de UVB-bron (de stralen die verbranding en kanker veroorzaken) zich onder het zichtbare spectrum bevindt. Sommige anti-verouderingsformules zoals die van Skinceuticals of Re rites Hague adverteren met UVA-bescherming.

De doeltreffendheid van een zonnebrandmiddel hangt af van de mate van blootstelling en het type onbeschermde huid UVA- of UVB-straling

Lees meer

Schoonheidsalon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.